©
De fysiske objekter fra ssspace er indfarvet, støbt, slebet og forsejlet i hånden i København, udført i et akrylmodificeret gipskomposit. Materialet består af en naturlig mineralbase i familie med gips eller cement, som blandet med en akrylpolymer væske hærder op i en solid form, der er hård, varmeresistent og slagfast. Materialet er vandbaseret og opløsningsmiddelfrit, hvilket betyder, at det hverken er skadeligt for mig, dig eller vores klode.

Materialet er levende og hvert enkelt objekt vil altid have sit eget, særegne overfladeudtryk. De taktile overflader er komplekse, og objekterne bærer derfor ofte historier om, hvordan de er blevet til. Det kan være nye luftlommer, små spor af formen, der har skabt objektet, eller levn fra objektets forgænger, der sætter sine spor. Aldrig er der to objekter ens.

Alle objekter er overfladebehandlet med miljøvenlige, vand- og smudsafvisende forseglere. Beholdere / vaser er indvendigt dobbelt-coatet med en epoxy for at vandtætte. Er dette tilfældet, er det angivet i produktbeskrivelsen. Al epoxy-coating sker i hånden, og der kan opstå små helligdage. Det anbefales derfor, at vaser maximalt står med vand i en uge ad gangen.

Du bør behandle dit objekt som du ville behandle et objekt i træ eller en anden porøs naturlig overflade – f.eks. ubehandlet sten.

For at sikre, at du kan nyde og bruge dit objekt fra ssspace i lang tid fremover, anbefaler jeg at du følger disse simple tommelfingerregler for brug og for at passe allerbedst på dit objekt:

take care — på dansk

#1 Sluk dine lys i tide

Husk at slukke dine lys i tide. Jeg anbefaler, at du slukker dit lys før det er mindre end 1,5 cm fra stagen. Selv om materialet er brandsikkert, så undgå at lade lysene brænde helt ned i din lysestage. Lysmanchetten kan ophedes så kraftigt at den kan skabe varmeskader i form af misfarvninger på din stage.
Materialet tåler at blive varmet op til ca. 80 grader.
Det kan i øvrigt ALTID anbefales at du slukker dine lys i tide, for at passe på dine lysestager.

#2 Rengør med omtanke

Komplekse overflader er lettest at rengøre tørt for støv og lignende, fx med en blød pensel. Skal der vand til, kan du rengøre dit objekt med en fugtig klud eller en blød opvaskebørske. Er det absolut nødvendigt, anbefaler jeg at du bruger en mild sæbe med en neutral PH-værdi. Tør dit objekt af i en fnug-fri klud eller et viskestykke efter rengøring.
Objektet kan i udgangspunktet godt tåle grovere rengøring, men jeg anbefaler det ikke. Du bør altid undgå opvaskemaskinen og at bruge ridsende materialer ved rengøring (grove svampe og lignende), da dette skader overfladebehandlingen.

#3 Undgå syre og olie/fedt

Jeg anbefaler ikke, at objekterne kommer i kontakt med meget olieholdige og fedtede væsker eller produkter. Undgå ligeledes at objektet kommer i kontakt med syreholdige midler som f.eks. eddike eller citronsaft, da disse kan skade overfladen. Jeg anbefaler ikke at du bruger dit objekt til fødevarer.

#4 Spilder du, så tør op

Uheld sker, og spilder du på et af dine objekter, anbefaler jeg, at du tørrer spildet op hurtigst muligt, for at undgå skjolder eller ændringer i overfladens udseende. Husk, at akrylgipsen primært er et naturligt materiale, og jeg opfordrer til, at man omfavner eventuelle små udseendemæssige ændringer i overfladen som en del af objektets historie. 

Det er ingen katastrofe, at der kommer smeltet stearin/paraffin på dit objekt. Dog kan produktets komplekse overflade i nogle tilfælde blive let påvirket af stearin-/paraffin-spor. Stearin fjernes lettest med opvarmning i f.eks. ovnen, hvis det har sat sig godt fast: Stil din lysestage på hovedet på risten i ovnen, med papir under, til at suge smeltet stearin. Opvarm ovnen til max 50 grader, og fjern lysestagen så snart stearinen er smeltet af.

Jeg anbefaler, at du for så vidt muligt undgår spild af meget mørk og sort stearin/paraffin, da dette kan efterlade varige pletter på især lyse objekters overflade, hvis du er uheldig. Men husk, du kan også lade dette være en del af objektets historie.

Har du flere spørgsmål? Find spørgsmål og svar her.

© Indholdet på denne side og på ssspace.world tilhører Sidsel Søgaard Spas og må ikke kopieres eller på anden måde benyttes eller viderebringes uden samtykke.